2023.02.07.

Garabonc.hu

Üdvözöljük Garabonc község honlapján!

Posztumusz elismerést kapott a nyugdíjas garabonci orvos

2 min read

A település önkormányzata a közelmúltban a művelődési házban köszöntötte a faluban élő szépkorúakat.

Garabonc 710 fős lakosságából közel kétszáz a 60 év feletti. Az ünnepségen megjelenteket Tóth Gábor alpolgármester köszöntötte. Kiemelte: ha az ember kellő mélységgel és tudatossággal végigtekint cselekedetein, ha illő módon megvizsgálja lelkiismeretét, hibáit és mulasztásait, a szíve mélyén mindig a szeretethez, a másik ember iránti tisztelethez érkezik. Különösen fontos ez az idősek iránti tisztelet és megbecsülés esetében.

A képviselő-testület tagjai és az orvos családja (balról): Tirászi Istvánné, Havasi Zsófia, Gál Attila, dr. Jobbágy Mariann, Tóth Gábor, dr. Jobbágy Menyhértné és Koma László Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Ehhez a gondolathoz kapcsolódva Koma László polgármester posztumusz díszpolgári címmel tüntette ki a település 1997-ben elhunyt egykori háziorvosát, dr. Jobbágy Menyhértet. A településvezető hozzátette: a fővárosi szülész 1959 után került a kanizsai kórházba, majd szakorvosi tudását Zalabaksán kamatoztatta. Ezt követően a doktor 1969 és 1994 között negyedszázadot töltött Garaboncon a betegek szolgálatában. Családjával együtt példamutató életet élt, a közösségért kifejtett munkája elismerést érdemel.
Az ünnepségen a 92 éves Tahi Béláné és a 88 éves Makai Lajos vehették át a leg­idősebb lakóknak járó ajándékokat. BB