2023.06.01.

Garabonc.hu

Üdvözöljük Garabonc község honlapján!

Lomtalanítás

2 min read

HIRDETMÉNY

Értesítjük a lakosságot, hogy Garabonc községben a 2020. évi Lomtalanítás az alábbiak szerint történik

  • Háztartási lim-lom gyűjtési napja:  2020. április 8. (szerda)

A lomtalanítás keretében minden olyan lomnak minősülő holmit elszállítanak, amelyek terjedelmük, vagy súlyuk miatt a hagyományos hulladékgyűjtő edényben nem helyezhetők el.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a lom továbbra sem tartalmazhat: háztartási szemetet, építési anyagot, törmeléket, kerti hulladékot és faágat, valamint elektronikai hulladékot (pl. hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl. festék, gyógyszer, vegyszer, ólomakkumulátor, autógumi)!

Kérjük, hogy a lakosok a háztartásukban feleslegessé vált holmikat a fent megjelölt gyűjtési napon reggel 7 óráig helyezzék el a lakóházuk előtti területen. Gyűjtés előtti hétvégén ne helyezzék ki közterületre a hulladékot, csak a gyűjtés előtti napon, vagy a gyűjtés reggelén!!!

Amely ingatlantulajdonosnak nincs szolgáltatási szerződése a hulladékszállító szervezettel, (azaz akinek nincs gyűjtőedényzete), attól nem szállítják el az ingatlana elé kihelyezett hulladékot (lim-lomot).

Elektronikai ép hulladék leadására (televízió, hűtő, háztartási kisgép, autógumi, stb. – kivéve képmegjelenítő eszközök (TV, monitor) – csak a Zalamerenyei hulladékudvarban lesz lehetőség – térítésmentesen – a vészhelyzet elmúlását követően, melynek időpontjáról később tájékoztatjuk a lakosságot.

A lomtalanítás során a szolgáltató által be nem gyűjtött, ingatlan előtt maradó lomot, mely tiltás ellenére kihelyezésre került és nem szállítják el, (háztartási szemét, építési anyag, törmelék, kerti hulladék, faág, elektronikai hulladék, veszélyes hulladék) az ingatlantulajdonos köteles a lomtalanítás napján a közterületről az ingatlanára visszaszállítani.

Kérjük, hogy a tájékoztatóban foglaltakat szíveskedjenek maradéktalanul betartani.

                                       Garabonc Község Önkormányzata