2023.06.01.

Garabonc.hu

Üdvözöljük Garabonc község honlapján!

Advent 1. vasárnapjára

3 min read
 
Az idei advent és karácsony sajnos más lesz, mint korábban. A járványhelyzet, a kijárási korlátozás és a gyülekezési tilalom nem teszi lehetővé a közösségi programok megtartását, de falunk ettől még ünnepi díszbe öltözik. Öltöztessük díszbe a szívünket is!
Advent, a karácsonyt megelőző négy hét az elcsendesedés és a várakozás időszaka. A befelé fordulásról, lelassulásról, az ünnepre való készülésről, csendről, reményről, belső és külső valódi párbeszédekről szól. A gyertyák Jézus születése révén szétáradó világosságot, egyben a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt jelképezik.
Az első gyertya meggyújtásakor végig gondolhatjuk azokat a próféciákat, amik a Messiás eljövetelét előre meghirdették. Isten annyira szeret minket, hogy már jóval a születésünk előtt gondja volt ránk. Jézus bennünket helyettesítő áldozatát előre hirdették a próféták. Hangzik ma is, utólag ez az örömhír: hogy úgy szereti Isten a világot, hogy Egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen (János evangéliuma, 3. fejezet).
Idén tehát elmaradnak a közös gyertyagyújtások és meghitt beszélgetések. Ugyanakkor mindig találhatunk okot arra, hogy egy kicsit félretegyük problémáinkat. Minden apró pozitív gondolat sokat segíthet, és nem szabad lemondanunk a karácsonyról, az ünnepi hangulatról.
Azt remélem, jövőre újra együtt lehetünk községünk adventi koszorújánál egészségben, örömben, és ahogyan az elmúlt években, ismét együtt élhetjük meg az adventi várakozás örömét!
Kívánom, hogy a hit, a remény, a szeretet és az öröm töltse be szívünket az adventi hetekben!
Az ünnepi készülődéshez Aranyosi Ervin költő soraival kívánok jó egészséget, sok örömöt településünk minden lakójának!
Aranyosi Ervin: Advent-első gyertya
Advent első vasárnapján felgyullad egy gyertya fénye
Melegítse át szívedet, legyen fénylő eredménye.
Kezdődik a csodavárás ahogy egykor Jézust várták,
szeretettel, bizalommal, a tűz lángját körülállták.
A megváltó tiszta fényt hoz, szeretetet, ami éltet.
Felemel a puszta földről, Isten fiává fogad téged.
Szeretettel tárd ki lelked, öleld át a nagyvilágot,
kívánd azt, hogy minden ember itt a földön legyen áldott!
Tisztelettel kérem a lakosságot, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat, vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!
Koma László polgármester